Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

О миграционој карти

O MIGRACIONOJ KARTI

 

U SKLADU SA ODLUKOM VLADE RUSKE FEDERACIJE
OD 16. AVGUSTA 2004. GODINE BR 413 “O MIGRACIONOJ KARTI ” NA ULASKU U RUSKU FEDERACIJU STRANI DRŽAVLJANIN MORA DA DOBIJE I POPUNI MIGRACIONU KARTU, PRIKAZATI KARTU SLUŽBENIKU POGRANIČNE KONTROLE, KOJI UZ USLOV DA PODACI U MIGRACIONOJ KARTI ODGOVARAJU PODACIMA NJEGOVOJ VIZI I PASOŠU, STAVLJA NA MIGRACIONOJ KARTI OZNAKU O ULASKU
 U RUSKU FEDERACIJU.

         POGRANIČNI SLUŽBENICI ILI PREDSTAVNICI ORGANIZACIJA, KOJI PRUŽAJU USLUGE PREVOZA STRANIM DRŽAVLJANIMA BESPLATNO URUČAJU FORMULARI MIGRACIONOJ KARTI STRANIM DRŽAVLJANIMA PRI ULASKU U RUSKU FEDERACIJU.

         MIGRACIONA KARTA SE NALAZI KOD STRANOG DRŽAVLJANINA TOKOM NJEGOVOG BORAVKA U RUSKOJ FEDERACIJI I PODNOSI SE ZAJEDNO SA OSTALIM DOKUMENTIMA ZA UPIS NA BORAVIŠTU.

         U SLUČAJU POKVARANJA ILI GUBITKA MIGRACIONE KARTE, STRANI DRŽAVLJANIN MORA U ROKU OD TRI DANA DA PODNESE IZJAVU O TOME U TERITORIJALNI ORGAN MUPA RUSIJE NA MESTU BORAVIŠTA. KADA STRANI DRŽAVLJANIN PRIKAZUJE DOKUMENTE NA OSNOVU KOJIH ON JE UŠAO U RUSKU FEDERACIJU, ON DOBIVA BESPLATAN DUPLIKAT MIGRACIONE KARTE.  

         PO IZLAZKU IZ RUSKE FEDERACIJE STRANI DRŽAVLJANIN OBAVEZAN DA PREDA MIGRACIONU KARTU POGRANIČNOM SLUŽBENIKU NA GRANIČNOM PRELAZU RUSKE FEDERACIJE. 

 

Русская версия документа

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти