Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

16. октобра у Београду одржан концерт „Руски дар“

На Сцени „Љуба Тадић” Југословенског драмског позоришта приређен је Гала концерт „Руски дар” на коме су наступили млади музички таленти из Русије. Уметници Андреј Виноградов (9), браћа Арсеније и Василије Кирјухини (13) и њихов вршњак Петер Гордев, четрнаестогодишњаци Всеволод Назаров и Светлана Кочурина, петнаестогодишњакиње Зоја Гусева и Ана Валејева, седамнаестогодишњаци Борис Никонов и Александар Кашпурин – свирали су на балалајци, обои, клавиру, хармоници, виолини и виолончелу, док је Мстислав Фунтусов (12) наступио  као вокални солиста.

На репертоару су била дела Римског-Корсакова, Глинке, Прокофјева, Моцарта, Чајковског, Рахмањинова, Шостаковича, Шумана, Давидова... Публика је уживала у композиција и песмама „Славуј”, „Ковитла мећава улицама”, „Трубадурска песма”, „Шпанска серенада”, „Руски плес” из балета „Лабудово језеро”, „Успомене”, „Занос”, „Очај”, „Искушење”…

Млади музичари имају богато концертно искуство у Русији и у иностранству и добитници су престижних награда. Организатор концерта, који се одржава као део манифестације „Дани руске духовне културе у Србији” је „Нева арт” из Санкт Петербурга уз подршку ЈДП-а и амбасаде Руске Федерације у Србији, амбасаде наше земље у Руској Федерацији и Руског центра за науку и културу у Србији.

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти