Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

А.Чепурин разговарао с А.Вучићем о посети Русији

Вучић са Чепурином о састанку са Путином

Председник Републике Србије Александар Вучић је, уочи посете Москви и разговора са председником Владимиром Путином, примио амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина.

Александар Вучић је рекао да је почаствован што ће имати прилику да разговара са председником Путином и да очекује да и овај састанак има велики значај за даље учвршћивање пријатељства српског и руског народа, као и за развој свестране сарадње двеју земаља, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима Председника.

Састанак Вучића и Чепурина
Састанак Вучића и Чепурина

Вучић и Чепурин су размотрили конкретне предлоге за стратешке пројекте економске сарадње у различитим областима, попут енергетике и инфраструктуре. Двојица саговорника су истакли да би такви пројекти донели велику корист за економски напредак Србије и Русије. С тим у вези је најављено и скоро заседање Мешовитог комитета за сарадњу двеју земаља.

Председник Вучић је рекао да су стабилност Србије, као и мир и сарадња у региону основа државне политике, али да ништа не сме да угрози сувереност и независност наше земље.

Такође, председник Вучић је јасно и недвосмислено потврдио да ће Србија остати војно неутрална земља.

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти