Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Александар Чепурин и Небојша Родић о одбрамбеној сарадњи

Заједничке активности у области одбране и војне медицине, биле су теме разговора министра одбране Небојше Родића и руског амбасадора Александра Чепурина.

Министар одбране Небојша Родић разговарао је са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином о заједничким активностима у области одбране, војномедицинксе сарадње као и интензивирању заједничке обуке кадрова.

Током сусрета министар одбране је најавио да ће следеће академске године један руски официр похађати генералштабно усавршавање у Србији, наводи се у саопштењу Министарства.

Саговорници су у разговору истакли задовољство порастом броја заједничких активности у области одбране, а посебно када је реч о Регионалном хуманитарном центру у Нишу, који ће доприносити заштити Републике Србије и земаља у региону у случајевима ванредних ситуација.

Посебно је наглашено да треба интензивирати заједничке обуке, учешће на вежбама и реализацију посматрачких задатака.

Предложен је наставак размене кадра на школовању и усавршавању, као и успостављање сарадње Универзитета одбране са руским научно-образовним институцијама, наводи се у саопштењу.

 Закључено је да је неопходно даље јачање билатералне војнотехничке и војноекономске сарадње у обостраном интересу са циљем унапређења способности држава и наступа на трећим тржиштима, наводи се у саопштењу.

 

Извор: РТС

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти