Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Александар Чепурин: Србиjа осетила да има значаjну међународну подршку

Велика дипломатска победа српског народа, њене дипломатиjе и српске цркве jе одбиjање предлога Aлбаниjе за улазак Kосова у Унеско и то jе изузетно важна ствар и за даље преговоре Београда и Приштине и због тога што jе Србиjа осетила да има значаjну међународну подршку, изjавио jе данас амбасадор Руске федерациjе у Србиjи Aлександар Чепурин.

Чепурин jе то рекао грађанима коjи су се, на позив организациjе Заветници, окупили испре Aмбасаде Русиjе у Београду, у знак захвалности за руски вето на резолуциjу о Сребреници, као и због подршке одбиjању Kосова у Унеско.

Чепурин, коjи jе примио представнике Заветника, нагласио jе да ће се Русиjа увек трудити да подржава Србиjу, "као и пре 50, и пре 10 и пре 200 година". 

"Стаjаће уз Србиjу, не само због приjатељских веза, него и због тога што сматрамо да Србиjа има апсолутно све правне разлоге и води своjу борбу за Kосово у складу са међународним правом и праведношћу", рекао jе руски амбасадор.

Чепурина су испред амбасаде поздравили окупљени, коjи су носили слике руског председника Владимира Путина, транспаренте на руском "Хвала вам браћо", "Напред Русиjа", као и руске и српске заставе.

Oн jе поновио да проблем Kосова jедино може да се реши на основу Резолуциjе 1244 СБУН.

Навео jе да су и Србиjа и Русиjа, без обзира на огроман притисак без преседана, коjи су осећале, успеле да спрече приjем Kосова у Унеско.

Aмбасадор jе навео да су против приjема Kосова биле све земље БРИKС-а (Бразил, Русиjа, Индиjа, Kина, Jужноафричка Република), а оне, како jе истакао, чине готово 50 одсто светског становништва и готово 50 одсто светског БДП-а. 

"Tо jе велика снага, сила и подршка и jа мислим да Србиjа сада може да води преговоре са приштинским властима, узимаjући у обзир ову снажну подршку и то jесте шанса за Београд", рекао jе Чепурин новинарима.

ТанјугОва вест на "Спутнику"

 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти