Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Александар Чепурин у посети Шиду

Ликовна колонија у Шиду: Чепурин отворио Видике

ШИД: У организацији Друштва српско руског пријатељства, у суботу је у Шиду отворена друга ликовна колонија „Видици”.
cepurin sid
Фото: Dnevnik.rs

У раду ове колоније учествује 12 ликовних уметника Русије, од којих неки живе у Великој Британији и Немачкој, те исто толико ликовних стваралаца из Шида, Београда и Новог Сада.

Овим, ликовна колонија која ће потрајати до 14. августа, добија међународни карактер.

Рад друге колоније отворио је у порти цркве Светог Николаја У Шиду, испред Владичанског двора, амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин, који је изразио изузетно задовољство, како је рекао, што је у малом граду срео велике људе.


Посета „Агропапуку”

Председник општине Шид Предраг Вуковић примио је амбасадора Чепурина, у згради Општине Шид.

Амбасадор Русије је показао интересовање за културну и економску сарадњу и са овако малим градом, па је у пратњи представника локалне самоуправе посетио месну индустрију „Агропапук” у Кукујевцима. 


Свечаности је присуствовали су председник Скупштине општине Шид Велимир Ранисављевић, директор Туристичке организације Шид Мирослав Јањић и Мића Ђукић, представник Друштва српско руског пријатељства.

Поводом отварања ликовне колоније чланови Друштва приредили су пригодан програм, а у владичином двору Српске православне цркве у Шиду организована је изложба шидског сликара Јанка Кукучке.

ДС.

Преузето је са https://www.dnevnik.rs

 

Посета амбасадора Руске Федерације

Посета амбасадора Руске Федерације

Општину Шид је посетио амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Њ. Е. Чепурин Александар Васиљевич. Ову посету иницирало је Удружење српско-руског пријатељства "Шид". На радном састанку са председником општине Шид, Предрагом Вуковићем, и сардницима разговарало се о сардњи у свим областима и пријатељским односима Руске Федерације и Републике Србије, као и о могућностима улагања руских инвеститора у општину Шид.

Посета амбасадора Руске Федерације

Након радног састанка, Њ.Е. г-дин Чепурин и председник општине обишли су у Кукујевцима кланицу и прераду меса "Агропапук" доо која своје производе извози на руско тржиште.

Преузето је са http://www.sid.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти