Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Александар Чепурин у посети "Тигру"

Руска Федерациjа од огромног значаjа jе за Србиjу, коjа ће учинити све што jе потребно да и Русиjа види интерес у нашем тржишту, а санкциjе уведене тоj земљи сигурно нису нешто што Влада Србиjе икада намерава да уради, изjавио jе данас министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин.

Oн jе посетио фабрику Tигар заjедно са амбасадором Руске федерациjе Aлександром Чепурином и том приликом истакао да политка Владе Србиjе jесте очување традиционалних односа са Руском федерациjом и унапређивање тих односа. 

"Политика наше владе jесте и да водимо рачуна о сопственим интересима и наравно да водимо рачуна о економским интересима тако важног партнера као што jе Руска Федерациjа", рекао jе Вулин.

Подвукао jе да санкциjе коjе су уведене Русиjи "сигурно нису нешто" што Влада Србиjе икада намерава да уради и истакао да ће Србиjа увек задржати политику неутралности, а то значи да не уводи санкциjе рускоj федерациjи и да се не сврстава ни у jедан воjни савез. 

"У економском смислу, наша прилика jесте да остваримо већу продаjу на руском тржишту, коjе jе огромно и врло захтевно и неће да купуjе било шта по било коjоj цени, зато можемо поносно да представимо jедан Tигар коjи може да се носи са представницима светске конкуренциjе, и задовољство ми jе што то можемо да прикажемо пред нашим партнерима", рекао jе Вулин.

Oн jе захвалио лично Чепурину на ангажовању, када jе у питању побољшање односа између Русиjе и Србиjе и рекао да не постоjи место где амбасадор ниjе лицно дошао и покушао да помогне и да успостави бољу комуникациjу и везе.

"У наредних неколико дана поjавиће се и представници веома великих и значаjних предузећа из Русиjе, коjима jе пословни програм Tигра веома занимљив. Надамо се да ћемо бити и ми у стању да их заинтересуjемо и да им покажемо да вреди радити са нама. Радили смо некада, можемо и сада", рекао jе Вулин.

Истакао jе да jе политичка  стабилност кључ економске стабилности и да чуваjући политичку стабилност, Србиjа може да буде добар партнер и да очекуjе и нове инвестициjе и нове послове. 

"Влада Србиjе урадиће све да се у Србиjи сачува политичка стабилност, мир и прилика нашим привредницима да наставе да раде", нагласио jе министар.

Aмбасадор Руске федерациjе Aлександар Чепурин истакао jе да jе са генералним директором компаниjе Tигар обућа Небоjшом Ђенадићем разматрао могућности за повећање сарадње са Руском федерациjом, коjа може да се одвиjа у неколлико праваца, пре свега у производњи ауто делова, као и предмета свакодневне потражње, а управо се тиме, како jе рекао, бави фабрика у Пироту. 

"Mогу да кажем да сада руске компаниjе активно траже да надоместе делове своjе производње, коjи су се одвиjали у Tурскоj и сада се тражи да се то производи у Србиjи. Mогу да кажем да ће буквално сутра у Србиjу допутовати делегациjе неколико руских аутомобилских компаниjа и ми се надамо да ће се контакти додати и да ће се пронаћи сарадња на обострани интерес.

Чепурин jе додао да jе "усхићен и надахнут" оним што jе видео у Tигру и навео да се та фабрика непрестано развиjа и самостално делуjе.

Танјуг

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти