Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Александар Чепурин у Влади АП Војводина

Председник Мировић примио амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина

 
Нови Сад , 01. август 2017.
 
 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседник Ђорђе Милићевић примили су данас амбасадора Руске Федерације у Републици Србији Њ.Е. Александра Чепурина. У разговору су истакнуте могућности за пре свега интензивнију економску и међурегионалну сарадњу између Руске Федерације и АП Војводине, као и за оснаживање културне сарадње.

Председник Мировић је нагласио да су традиционални, братски и пријатељски односи Руске Федерације и Републике Србије крунисани последњих година кроз сарадњу на практичном плану у бројним областима.

Та сарадња, како је Мировић навео, може додатно да се унапреди на регионалном нивоу, кроз споразуме о сарадњи између АП Војводине и Архангелске и Нижегородске области у Русији, који су у припреми. То ће омогућити како интензивније повезивање на привредном плану, тако и размену културних посленика, успостављање сарадње у области науке, образовања, туризма и друго.

Мировић и Чепурин су се сагласили и да је у оснаживању укупно добрих односа између Руске Федерације и Републике Србије и АП Војводине од посебног значаја јачање културне сарадње, као и сарадња на очувању заједничког историјског наслеђа.

Амабасадор Чепурин се захвалио председнику Мировићу на иницијативи да се обнови музеј у оквиру Меморијалног комплекса „Батинска битка“. Музеј би требало да буде обновљен до 11. новембра, када се обележава годишњица битке код Батине.

Председник Мировић и амбасадор Чепурин су се сагласили да је наша заједничка обавеза да сачувамо и обновимо споменике и обележја херојима Другог светског рата.

Амбасадор Чепурин, у пратњи председника Мировића и потпредседника Милићевића, посетио је данас Галерију Матице српске, као и Развојну агенцију Војводине, где су додатно представљени привредни потенцијали Војводине, као и могућности за повезивање српских и руских привредних комора и компанија.

Преузето је са http://www.vojvodina.gov.rs

 
 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти