Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасада Русије узела учешће у Међународном добротворном базару

1. децембра Амбасада Русије у Србији је узела учешће у Међународном добротворном базару.  

 

Првог децембра на Београдском Сајму је одржан Међународни добротворни Базар, у којем су узеле учешће амбасаде више од 40 земаља света. Базар је посетило неколико хиљада Београђана. Почасни гости Базара су били Његово Краљевско Височанство Принц Александар Карађорђевић и његова супруга Принцеза Катарина, која је званично отворила Базар.

Велико интересовање посетилаца Базара изазвао је штанд Руске Федерације. На њему су били представљени традиционални руски сувенири, симболи зимских Олимпијских игара у Сочију-2014, руска национална кухиња. Такође су биле представљене ситне израђевине деце из Школе при Амбасади Русије у Србији. Љубитељи зимских спортова су купили играчке-симболе наредне Олимпијаде у Сочију - белог меда, леопарда или зеца. Они који цене и воле руске традиције су могли да пробају руске палачинке са кавијером уз чај и бомбоне. Било је, наравно, и руских пита, баранака, као и других слаткиша. Бородински црни хлеб са комадима харинге, који је био достављен из Москве, привукао посебну пажњу посетилаца. Посетиоци Базара из Јапана су га назвали "руске суши". Руски штанд је био пун јарких боја: девојке у руским традиционалним ношњама, познате шарене павловопосадске мараме, осликане дечије израђевине од дрвета су одликовале руски штанд од штандова других учесника Базара.

У културном програму Базара су узели учешће плесна група Школе при Амбасади Русије у Србији и ансамбл  "Лучезарные" Друштва руских сународника  из Новог Сада, који су наступили са руским народним песмама и плесом.  

Супруга Амбасадора Русије у Србији Наталија Чепурина је учествовала у награђивању победника добротворне лутерије, уручивши једном од њих симбол Олимпијаде у Сочију-2014 - играчку "Бели Меда". Зањимљиво је да је ту награду добила руска сународница из Санкт-Петербурга. Лутерија је била успешна и за друге учеснике Базара: млађи дипломата Руске Амбасаде Олга Татарченкова добила је путовање у Мађарску за три дана.

Фото: Посольство России в Сербии

 

Медији о догађају

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ: Međunarodni klub žena doveo izlagače iz 48 zemalja

TANJUG: Dobrotvorni bazar Međunarodnog kluba žena 

 

 

 

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти