Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор Александар Чепурин разговарао са Председником парламента Небојшем Стефановићем

БЕОГРАД - Председник парламента Небојша Стефановић данас је, у разговору са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином, изразио задовољство због добрих изгледа за мирно решење кризе у Сирији и одао признање руској страни за допринос решењу и за иницијативу стављања хемијског оружја под контролу. 

Како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, Стефановић се заложио за успостављање трајног мира који је предуслов за наставак демократских процеса у Сирији.

Чепурин је обавестио Стефановића о актуелном развоју ситуације око кризе у Сирији и о напорима руске дипломатије у њеном мирном решавању.

Он је оценио да се ситуација развија у добром правцу, у складу са Повељом Уједињених нација, као и да су се многи парламенти у свету изјаснили за мирно решење кризе.

Амбасадор Чепурин је Стефановића обавестио и о предстојећим међународним активностима државне Думе, а које укључују и учешће представника српског парламента.

Стефановић и Чепурин су оценили да су активности на обележавању 100. годишњице Првог светског рата наредне године, веома значајне, а договорена је и ближа координација активности на том плану, укључујући и посету председавајућег Думе Сергеја Наришкина Србији, у првом кварталу 2014. године.

 

19. септембар 2013. Председник Народне скупштине у разговору са амбасадором Руске Федерације у Србији

Извор: Тањуг

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти