Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор Александaр Чепурин код градоначелника Нови Сада

17. јула градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Чепурина.

 

Са Александром Чепурином је разговарао о билатералним односима и посебно о сарадњи Новог Сада и руских регија и градова.

 

Вучевић и Чепурин су се сагласили да је сарадња у области културе у последњих годину дана унапређена на највиши могући ниво, али и да је веома важно да се у наредном периоду интензивира сарадња и у области привреде, са акцентом на пољопривреду, по којој су и Русија и Србија препознатљиве, саопштено је из кабинета градоначелника. 

 

Амбасадор Чепурин је истакао да су односи две земље увек били добри и да се годинама, уз поштовање наслеђа, интензивно граде модели сарадње у будућности. 

 

Према његовим речима, циљ је да се Град Нови Сад повеже са руским регијама и градовима ради тешње сарадње на пољу културе, привреде и спорта на добробит обе стране. 

 

Вучевић је у разговору истакао да се наставља сарадња Града Новог Сада и града побратима Нижњег Новгорода као и других руских градова, са којима траје дугогодишње пријатељство, као и да се интензивно ради на повећању ефикасности реализације заједничких пројеката. 

 

Посебна пажња посвећена је реализацији пројекта изградње велетржнице у Новом Саду, у сарадњи са руским партнерима, о чему се током ранијих сусрета већ разговарало са званичницима Руске Федерације, наведено је у саопштењу. 

 

Делегација Града Новог Сада, са градоначелнико мна челу, изразила је спремност да својим радом и залагањем допринесе јачању сарадње Србије и Русије, посебно имајући у виду традиционално пријатељске односе и дубоке историјске, културне, језичке и верске блискости два народа.

 

 

ИЗВОР: ТАЊУГ

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти