Видео - агенција https://srb.news-front.info/

«Чини се да нико не чека истрагу. Морамо истражити, а затим доносити пресуде», прокоментарисао је амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин «случај Скрипаљ» у Великој Британији, као и чланак амбасадора ове земље у Београду Дениса Кифа, који је дан раније објављен у «Политици».

Коментаришући ситуацију, Чепурин је нагласио да је чланак британског дипломате са оптужбама за убиство Скрипаља и сваљивањем кривице на Русију изашао Србији тачно пре годишњице почетка НАТО бомбардовања Југославије.

«Они (Енглези, — NewsFront) уочи датума када је на хиљаде људи убијено, у скорије време говоре о «рајском углу» Солзбурија, осам километара одакле је производња хемијских компоненти слична оном којим су тровали. А нису данас дошли овде.

Наиме, они су, у многим аспектима, провоцирали, фалсификовали, због њих је дошло до убијања ненаоружаних људи «, рекао је Чепурин.

Питање је, у ком тренутку то коментарише. Уочи годишњице, када су убили на хиљаде невиних људи», — рекао је руски амбасадор.

«А онда, не постоји ниједан аргумент, само оптужбе», додао је он, позивајући се на материјал Дениса Кифа.

Подсетимо се, Чепурин је сутрадан објавио у истом новинском чланку одговор под насловом «Солзсбури: Лажи свемирских димензија», у којем је разбио оптужбе Лондона.

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин, учествовао је у акцији сећања поводом 19. годишњице почетка НАТО бомбардовања Југославије која је јуче одржана у Алексинцу.

 

Преузето је са https://srb.news-front.info/