Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор Русије на Копаоник бизнис форуму

Чепурин: За привредни раст потребна унутрашња стабилност

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао је да званична Москва нема ништа против ако Србија жели да постане чланица ЕУ и истакао да је Србији за обезбеђивање привредног раста потребна унутрашња стабилност.

Важна је и регионална стабилност, додао је он, оцењујући да ситуација није једноставна, али да је Србија важан играч и стуб стабилности на западном Балкану.

С тим у вези је оценио и да међународна заједница треба да подржава Србију и поштује њен територијални интегритет и суверенитет који је потврђен у УН.

"Пошто видимо и осећамо да неки мисле да је Србија већ подељена то не доприноси очувању стабилности региона", упозорио је Чепурин.

Он је указао и на неопходност стабилности Европе, додајући да Европа не значи само ЕУ, већ цео континент, којем је потребна економска стабилност.

Навео је да је Русија протекле две, три године прошла кроз тежак период, али да се сада ситуација стабилизовала и да ове године бележи економски раст, као и да је незапосленост смањена, те да се рубља опоравила.

"Циљ Русије да се врати расту који је имала пре кризе, на четири одсто", нагласио је он.

Преузето је са http://www.rts.rs

 

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти