Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор се састао са Г.Кнежевићем

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином са којим је договорио интензивирање сарадње, посебно у области индустрије.

Кнежевић је истакао да изградња Турског тока има двоструки значај за будућност српске привреде. „Имајући у виду очекивања и процене да ће тражња и потрошња гаса бити удвостручена, Србија ће с једне стране, као транзитна земља, наплаћивати и зарађивати од такси. С друге стране, обезбеђујемо сигурно снабдевање гасом за нашу привреду и грађане“, рекао је Кнежевић.

У контексту даљег развоја економске сарадње Србије и Русије, предложено је и оснивање индустријског парка у некој од постојећих слободних зона у Србији у којем ће пословати руске компаније, око чега ће се даље наставити договори у септембру доласком државно-привредне делегације.

Такође, министар је истакао и могућност сарадње у оквиру приватизације преосталих предузећа из портфолија Агенције за приватизацију, посебно истичући проналазак стратешког партнера за највеће компаније из тог портфолија, као што је РТБ Бор.

Међувладин српско-руски комитет за трговину, економску и научно-техничку сарадњу одржаће се у новембру у Беоргаду, када се очекује да министар Кнежевић са руским колегом потпише Заједничку Декларацију за унапређење сарадње у области модернизације привреда, коју ће потом пратити и план детаљних активности.

 

Министар Кнежевић и амбасадор Чепурин
 

Преузето је са http://privreda.gov.rs
Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти