Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор се састао са Ј.Јоксимовић

Јоксимовић и Чепурин о ЕУ интеграцијама и односима у региону

Јадранка Јоксимовић је истакла да је чланство у ЕУ стратешко опредељење Србије, и додала да није добро креирати атмосферу у којој је Србија стално под неким притисцима да се одреди, јер је наш стратешки циљ јасан – ЕУ интеграције.

Састанак Јадранке Јоксимовић и Александра Чепурина
Састанак Јадранке Јоксимовић и Александра Чепурина

То потврђује и последње истраживање, у коме 49 процената грађана јасно подржава европски пут наше земље, наводи се у саопштењу из Владе Србије.

Наравно, као не велика земља Југоисточне Европе, у интересу је Србије да задржи и очува добре политичке и економске односе са Руском Федерацијом, као и са свим другим важним глобалним силама, а у контексту сложених међународних односа, нагласила је министарка.

Поновила је да Србија високо цени принципијелну подршку Русије по питању КиМ.Министарка Јоксимовић је упознала амбасадора Чепурина са процесом европских интеграција Србије.

Он је истакао да Руска Федерација цени настојања Београда да сачува добре односе са Москвом, у контексту сложених међународних односа.

Говорећи о ситуацији у региону, Јадранка Јоксимовић и Александар Чепурин сагласни су да је сарадња услов његове стабилности и развоја и да би сви требало да покажу искрену посвећеност том циљу.

Србија је недвосмислено показала да је промотер регионалне сарадње чиме активно доприноси стабилности – што је важно за ЕУ, али и шире, истакла је Јоксимовић.

Преузето је са http://www.rts.rs

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти