Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Брифинг Сергеја Лаврова

MОСКВА - Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је данас да санкције САД и Европске уније Русији неће постићи свој циљ и да њихов резултат може да буде економски још независнија Русија.

"Санкције једноставно не могу да остваре свој циљ. Уверавам вас да ћемо ми превладати сваку тешкоћу која би могла да се појави у некој економској области, и можда да постанемо још независнији и још убеђенији у своју снагу", рекао је Лавров на конференцији за новинаре.

Он је рекао и да земље ЕУ не изражавају ентузијазам због санкција.
"Погоршавање односа између партнера не може никога да задовољи. Постоји много могућности за развој узајамних односа", рекао је Лавров. "Нико не може да победи предузимањем једностраних мера. Убеђен сам да они који су нам завели санкције, због тога нису одушевљени. Они би више волели да су донели другачију одлуку", рекао је шеф руске дипломатије. 

Лавров је рекао и да се нада да посматрачи из европских организација за људска права и безбедност, Организације за безбедност и сарадњу у Европи, могу да се разместе дуж руске границе с Украјином.

Према његовом мишљену, напори Украјине да реши конфликт нису успели јер Кијев стално одбија да покаже поштовање према преговорима са југоисточним делом.
"Украјинске власти стално одбијају да с поштовањем разговарају с југоистоком, седну за преговарачки сто и започну дијалог о свим питањима која се тичу украјинске државе, пре свега о питањима уставне реформе. Без таквог дијалога и искрене жеље да се у обзир узму интереси свих украјинских грађана, нема наде да ће бити постигнуто политичко решење", рекао је Лавров а пренео Итар-тасс.

Извор: Тањуг

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти