Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Договорено: Руски трговински ланци купују српску храну

Договорено: Руски трговински ланци купују српску храну

 

Сајам хране у Москви - смрзнуто воће из Србије

© Sputnik / Јована Вукотић

 

На Међународном сајму прехране у Москви водећи руски трговински ланци „Магнит“, „Дикси“ и „Лента“ договорили су увоз хране из Србије.

Највише су заинтересовани за свеже и смрзнуто воће и поврће и месне прерађевине, саопштила је Привредна комора Србије.

На том сајму, који се одржава од 17. до 20. септембра, своје понуде представља 13 српских компанија. Међународни сајам прехране у Москви је један од водећих међународних сајмова у области прехрамбене индустрије на тржишту Русије и земаља бившег Совјетског савеза, пренео је Танјуг.

Постоји 27 година и одржава се на више од 56.000 квадрата у оквиру сајамског изложбеног простора „Експоцентар“.

Сајам је ове године окупио 1.600 излагача из 62 земље.

Извор: https://rs.sputniknews.com/ekonomija/201809181117218543-rusija-trgovinski-lanci-srpska-hrana-izvoz/

 

 

Водећи руски трговински ланци уговорили увоз хране из Србије

"Магнит", "Дикси", "Лента" – водећи руски трговински ланци – уговорили су нове пословне аранжмане са компанијама из Србије на Међународном сајму прехране у Москви. Највеће интересовање су показали за свеж и смрзнут програм воћа и поврћа и месне прерађевине.

Приметно је велико интересовање руских купаца, експерата и дистрибутера на националном штанду Србије где, у оквиру Међународног сајма прехране до 20. септембра, своју понуду представља 13 српских компанија, саопштила је Привредна комора Србије.

Руски маркет
Руски маркет "Магнит" (архивска фотографија)
 

На сајму су одржани и иницијални преговори за заједничке инвестиције у производњу различитих врста свеже салате у Србији са циљем пласмана на тржишта Русије и земаља ЕУ.

Штанд српских излагача посетио је амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић, који се у разговору са излагачима упознао са плановима и изазовима на које наилазе извозници прехрамбених производа приликом пласмана у Руску Федерацију.

ПКС и Развојна агенција Србије, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, организовале су представљање производних програма домаћих компанија у области производње и прераде воћа и поврћа, житарица, месне индустрије и дијететских суплемената.

У оквиру националног штанда Србије у Москви излажу: "Југпром" Лесковац, "Агропром" Горњи Таванкут, "Миракс аграр" Београд, "Ћирић агро" Тител, ПИК "Јужни Банат" Бела Црква, "Флора интернационал" Бечеј, "Генеза" Кањижа, "Фиделинка скроб" Суботица, "Еуро фриго" Пожега, ИТН група Београд, "Златиборац" Мачкат, "Стојановић фарм" Нови Сад, "ПДМ Агро фрут" Пударци.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе потенцијалним потрошачима и омогуће пласман на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и стекну нове пословне контакте.

Традиционално учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа у Русији, региону Заједнице независних држава и шире, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и расту укупног извоза српске привреде.

Сајам "Ворлд фуд Москва" један је од водећих међународних сајмова у области прехрамбене индустрије на тржишту Русије и земаља бившег Совјетског Савеза. Постоји 27 година и одржава се на преко 56.000 метара квадратних.

Ове године сајам је окупио 1.600 излагача из 62 земље који су организовани у 44 национална павиљона.

У 2017. години сајам је посетило око 30.000 посетилаца из 90 земаља који су имали прилику да се упознају са производним програмом више од 1.516 излагача из 62 земље света.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/3262151/vodeci-ruski-trgovinski-lanci-ugovorili-uvoz-hrane-iz-srbije.html

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти