Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Интервју Владимира Путина кинеским медијима (део)

Питање: 2015.године наше земље ће славити 70 годишњицу Победе над фашизмом. Који значај имају заједнички напори Русије и Кине у сузбијању покушаја искривљавања резултата Другог светског рата.

Владимир Путин: Стварно, све чешће суочавамо се са покушајима ревизије, искривљавања историје.

Пре четири године Русија и Кина направили су заједничку изјаву у вези 65. годишњице Другог светсског рата. Сложни смо у томе да је ревизија њених реултата недопустљива. Последице биће веома опасне. Потврда томе – данашњи трагични догађаји у Украјини, бујање неонацистичких сила, почетак правог терора против мирних људи.

Захваљен сам кинеским пријатељима на томе да они пажљиво чувају сећање на хиљаде наших сународника који су одали своји животи ради ослобођења северо-истока Кине од окупатора.

Следеће године  одржаћемо низ заједничких манифестација поводом обележавања 70. годишњице Победе, као на билатералном нивоу, тако и у оквиру ШОС-а. Посебан акценат ми ћемо ставити на рад са омладином.

Свакако да ћемо наставити да се супротстављамо покушајима да се историја фалсификује, да се фашисти и њихови сарадници глорификују, а сећање и углед хероја – ослободилаца каља.

 

 

 

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти