Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Изјава Председника Русије Владимира Путина

Председник Русије Владимир Путин апеловао је данас на зараћене стране у Украјини да обезбеде услове за пуну истрагу пада авиона "Малезија ерлајнс" у четвртак на истоку Украјине, у Доњецкој области, наводи се у саопштењу Кремља.

Путин је то што се догодио са летом МХ 17 назвао страшном трагедијом и истакао да је Русија више пута позивала зараћене стране да хитно прекину крвопролиће и седну за преговарачки сто, пренела је агенција Итар-Тас.
"Може се са сигурношћу рећи да се ова трагедија не би догодила да 28. јуна нису поново започете борбене активности на истоку Украјине", истакао је руски председник.

Он је додао да истовремено нико нема право да користи ову трагедију за постизање "плаћеничких политичких циљева", наводи се у саопштењу Кремља.

Сви они који су одговорни за ситуацију на истоку Украјине треба да признају ту одговорност и пред сопственим народом, али и народима земаља чији су држављани изгубили живот у паду авиона на лету МХ 17, рекао је Путин.

Председник Русије је истакао и да је потребно урадити све што је могуће како би се обезбедио несметан рад међународних експерата на месту несреће, додавши да, иако тамо истрагу већ врше представници Донбаса, Доњецка, украјинског Министарства за ванредне ситуације и малезијски стручњаци, то није довољно и потребно је послати комплетну експертску групу под контролом Међународне организације за цивилно ваздухопловство.

Путин је додао и да ће званична Москва са своје стране урадити све што је до ње да конфликт на истоку Украјине пређе из активне војне фазе у фазу преговора за преговарачким столом, помоћу мирних и искључиво дипломатских средстава.

Извор: Тањуг

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти