Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Изјава за медије МИП Русије о најновијим догађајима у Украјини

Изјава за медије о најновијим догађајима у Украјини

У Русији пажљиво прате дешавања у источним и јужним регијама Украјине посебно у Доњецкој, Луганској и Харковској регији.

Као што је више пута понављала руска страна без реалне уставне реформе у Украјини у чијем би оквиру преко федерализације били обезбеђени интереси свих регија земље, њен ванблоковски статус, била би гарантована посебна улога руског језика, тешко је рачунати на дугорочну стабилизацију украјинске државе.

Ако буде се наставио неодговоран однос према судбини земље, судбини сопственог народа од стране политичких снага које себе називају украјинском владом Украјина ће се неизбежно суочавати са новим тешкоћама и кризама.

Довољно је да се клима на Русију оптуживајући ју за све беде савреме Украјине. Украјински народ жели да чује од Кијеве јасан одговор на сва питања.

Право је време да се чују ови законити захтеви.

Русија потврђује своје предлоге о међународном промовисању почетка истинитог националног дијалога свих политичких и регионалних сила у Украјини. Спремни смо да учествујем у одговарајићим напорима заједно са нашим страним партнерима, укључујући министара спољних послова који су сведочили споразум о регулисању кризе у Украјини од 21. фебруара ове године.

7.априла 2014. године

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти