Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Изложба "Москва. Прошлост и садашњост" на Калемегдану

На 60 паноа, кроз дела познатих руских фотографа, посетиоци Калемегдана моћи ће да виде како се Москва мењала, како се развијао градски живот у 20. веку и како живи и дише у трећем миленијуму.

Изложба
Изложба "Москва. Прошлост и садашњост" на Калемегдану

Посетиоци ће моћи да виде промене у архитектури града, од усвајања плана преуређења Москве 30-тих година прошлог века до данашње модерне архитектуре, коју представљају мост "Жвописни", Међународна кућа музике, нови спортски објекти, позоришне зграде и монументални споменици, који на нов начин организују урбани простор, стварајући модерну животну средину њених становника.

"Слике су прави споменици прошлости. Штавише, они су неопходни за боље разумевање града и живота људи који живе у њему. Становници Београда ће видети и осетити живот у граду који је преживео толико искушења, губитака и досегао невероватне висине", објашњавају аутори изложбе.

Изложба, коју је приредио "Музеј Москве", најављује бројне догађаје који ће бити организовани као саставни део манифестације "Дани Москве у Београду", од 3. до 7. октобра, а у оквиру које ће посетиоци моћи да присуствују спортским такмичењима, изложбама, концертима и другим догађајима који ће их ближе упознати са руском културом.

Преузето је са www.rts.rs

 

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти