Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Коментар М.Захарове у вези провокације косовских власти

Захарова: Грубa провокација косовских власти

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оценила је да је упад косовских специјалних снага у српске области на северу Косова и Метохије "провокација у циљу застрашивања Срба".

"Груби упад командоса косовских полицијских снага у српске области на северу те територије 29. септембра, који је противан постојећим споразумима између Београда и Приштине, представља провокацију у циљу застрашивања косовских Срба и вршења притиска на Србију", наводи се у саопштењу Марије Захарове, преноси Тас.

Марија Захарова (архивска фотографија)
Марија Захарова (архивска фотографија)

У саопштењу Захарове истиче се да је такав, "неодговоран поступак приштинских власти могао да доведе до новог крвопролића и дестабилизације целог Балкана".

"Даљи покушаји Приштине да успостави контролу на делу територије са већинским српским становништвом подстиче међуетничке тензије и поништава дугогодишње напоре међународне заједнице за мирно решење сукоба", додаје се у саопштењу.

Захарова наглашава да Москва осуђује пасивно држање међународних снага на Косову које нису предузеле ништа, иако их мандат Савета безбедности УН обавезује да обезбеде мир и стабилност на КиМ.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3275268/zaharova-gruba-provokacija-kosovskih-vlasti.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти