Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Kosačov: Važan interes bliski odnosi Srbije i Rusije

BEOGRAD - Predsednik Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Konstantin Kosačov danas je povodom Dana državnosti Srbije rekao novinarima u Beogradu da je za njega velika čast i odgovornost što može da učestvuje u takvoj proslavi, dodajući da su bliski odnosi dve zemlje važan interes.

"Za nas ruske političare činjenica da sa vama možemo da praznujemo Dan državnosti Srbije velika je čast i obaveza. Mnogo toga istorijski povezuje naše narode, zahvaljujući čemu postoji i ovaj praznik. Iskreno čestitam praznik narodu Srbije”, kazao je Kosačov.

On je istakao da je narod Rusije zajedno sa narodom Srbije održava svoj suverenitet i svoju nezavisnost.

“Ubeđen sam da naše narode ujedinjuje u savremenoj Evropi veoma mnogo toga, praktično sve. Pođednako poimamo pravedno ustrojstvo sveta, tačno znamo interese naše dve zemlje i jedan od važnih interesa su maksimalno bliski odnosi Rusije i Srbije i o tome je umesno govoriti danas”, naveo je Kosačov. 

On je povodom godišnjice Prvog srpskog ustanka zajedno sa liderom Srpske narodne partije Nenadom Popovićem položio venac na spomenik Karađorđu u Beogradu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je danas, povodom Dana državnosti, Kosačova zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u kulturnim delatnostima i posebno za doprinos obnovi Ruskog nekropolja.

Foto Screenshot Video Tanjug

 

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти