Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Лавров Керију: Русија се неће одрећи својих националних интереса

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је на Међународној конференцији о безбедности у Минхену државном секретару САД Џону Керију да се Русија неће одрећи својих националних интереса. 

„Током разговора шефови спољнополитичких ресора размотрили су широк спектар питања у руско-америчким односима. Сергеј Лавров је нагласио да појачавање конфронтације са циљем повећавања притиска санкцијама на Русију нема перспективу“, говори се у саопштењу МСП РФ на Фејсбуку.

„Ми се нећемо одрећи својих националних интереса и принципијелне позиције по кључним питањима, али у исто време руска страна је спремна на конструктивну сарадњу са САД, како у билатералним односима, тако и на међународној позорници, на којој наше земље носе посебну одговорност за глобалну стабилност“, говори се у саопштењу.

Лавров је нагласио да „планови о слању војне технике и наоружања у Кијев који се разматрају у Вашингтону могу имати непредвиђене последице“ и да могу довести до „краха свих напора усмерених ка достизању политичког решења конфликта на југоистоку земље".

Извор: Руска реч

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти