Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Сергеј Лавров се састао са Председником Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем

Сергеј Лавров се састао са председником Томиславом Николићем. "Добродошли у државу која са Русијом више од 200 годима има изванредне односе, у државу која своју судбину везује за судбину Русије", поручио је председник.

Николић је захвалио Русији на подршци у вези са Косовом. Председник се нада да ће економска сарадња наставити да иде узлазном линијом.

"Није дошло до реализације 'Јужног тока', али очекујемо да руски гас неким другим путем стигне у Србију", рекао је Николић, који је честитао на успешно организованој војној паради.

Лавров је председнику Николићу пренео поздраве руског председника Владимира Путина.

Лавров је рекао да се драстично повећао извоз из Србије за Русију и нагласио да је сарадња две земље у вези са међународним темама веома конструктивна.

Николић је нагласио да је Балкан после неколико година у којима се Србија интензивно трудила да буде оаза мира поново враћен неколико година уназад, а шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изразио је забринутост због тенденција за препород екстремизма у региону.

"Све су то последице проглашења такозване независне државе Косово и њене жеље, као и жеље Албаније да се створи једна велика албанска држава која би захватила границе околних држава, макар четири околне државе", оценио је Николић.

Танјуг

Председник Владе Србије Александар Вучић истакао је данас у разговору са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом да Србију и Русију везује искрено пријатељство и нагласио да када су трговински односи у питању обе земље морају да буду више ангажоване на јачању те сарадње.

Вучић и Лавров разговарали су данас о билатералним односима, трговинско-економској размени, енергетској сарадњи, испоруци гаса Србији и извозу Фијат аутомобила на тржиште Руске Федерације, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Министар Лавров истакао је да су односи две земље апсолутно отворени, као и да је Србија један од најважнијих стратешких партнера Руске Федерације.

Вучић и Лавров настављају разговоре током радног ручка који у част министра спољних послова Руске Федерације организује премијер Вучић, наведено је у саопштењу.

Вечерње Новости

 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти