Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Маја Гојковић у дводневној посети Русији

БЕОГРАД - Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић данас почиње дводневну посету Руској Федерацији током које ће се састати с председником Државне думе Сергејем Наришкином.
Планирано је да се обрати депутатима Државне думе, као и да се састане с председницом Савета Федерације Валентином Матвијенко и са члановима посланичке групе пријатељства Државне думе са Србијом.
Главне тема састанака биће унапређивање билатералних односа Србије и Русије и интензивирање парламентарне сарадње, саопштено је из кабинета председнице српског парламента.

Извор: РТВ

***

Гојковић: велики простор за развијање сарадње са Русијом

 

Сарадња између Русије и Србије достигла је стратешки ниво, изјавио је данас у Москви председник Државне думе Сергеј Наришкин током разговора са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.

Гојковић, која је започела дводневну посету Руској Федерацији, оценила је да Русија и Србија имају веома велики простор за развијање сарадње.

"Високо ценимо ниво сарадње између Русије и Србије. Верујемо да смо, на основу бројних показатеља, достигли стратешки ниво (сарадње)", оценио је Наришкин, пренела је агенција Тас. Он је оценио да је то од "суштинског значаја имајући у виду мањак поверења који је тренутно видљив у Европи".

"Русија и Србија су се одувек залагале и наставиће да се залажу за поштовање међународног права", истакао је руски званичник.
Наришкин је додао да треба се уложе напори како би се осигурали безбедност и мир у Европи.
Прочитајте још: 

Посланици данас о ребалансу буџета

СНС:Пајтић у праву, грађани треба да верују својим очима

Пајтић: Грађани да верују својим очима

Како је најављено из кабинета председнице Скупштине Србије, Гојковићева ће се обратити депутатима Думе. Она ће се састати и са председницом Савета Федерације Валентином Матвијенко и са члановима посланичке групе пријатељства Државне думе са Србијом.
Гојковић ће током посете Москви разговарати о унапређењу билетералних односа Србије и Руске Федерације и интензивирању парламентарне сарадње.

Извор: Прес-онлајн

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти