Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Милорад Додик разговарао са Сергејом Лавровим у Москви

Председник Републике Српске Милорад Додик разговарао је у Москви са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим.

Током састанка било је речи и о заједничком обележавању 100 година од почетка Првог светског рата.

Додик је навео да су политички односи Русије и РС на највишем могућем нивоу, те да РС у Русији “има великог пријатеља, што је потврђено и његовом данашњом посетом овој земљи”.

Оно што сигурно можемо рећи, и што могу да потврдим, јесте да Република Српска има у Русији значајног пријатеља и пуно разумевање наше позиције и наших проблема. У том погледу, апсолутно треба да будемо поносни на чињеницу да Руска Федерација увек примети и с пажњом прати све догађаје на простору БиХ и региона”, рекао је Додик.

Потврдио је да је на данашњем састанку са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим договорен наставак сталних контаката и сарадње власти РС и Русије, и да је наглашена потреба да РС о свим важним питањима за њу директно информише власти Руске Федерације.

Додик је нагласио да Русија већ низ година показује принципијелан став, залажући се управо за имплементацију договорених одредаба Дејтонског споразума, а никада није подржала понашање међународне заједнице изван слова тог споразума, објављено је на интернет страници председника РС.

На састанку с министром спољних послова Руске Федерације разговарано је и о питањима која се тичу билатералних односа, а посебно о привредној сарадњи.

Констатовали су и да се раније започети пројекти реализују према предвиђеној динамици, те да нема неких отворених питања.

“И даље постоји проблем у вези са регулисањем ранијег дуга БиХ, закона и споразума о двоструком опорезивању, као и неких других споразума билатералне природе који се морају постићи у складу са међународним стандардима са БиХ”, рекао је Додик.

 

Извор: агенција Фена

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти