Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Министар одбране Србије на конференцији у Москви

Министар одбране Србије Братислав Гашић састао се данас са министром одбране Русије Сергејом Шојгуом којем је пренео захвалност наше земље за руску помоћ Србији погођеној катастрофалним поплавама.

"Желим да вам пренесем велику захвалност, да није било помоћи братске Русије у овим тренуцима које смо преживели сигурно би последице ове катастрофе биле много веће“, рекао је Гашић на састанку са Шојгуом на маргинама Московске конференције о међународној безбедности.

Шојгу је честитао Гашићу на избору за министра одбране и пожелео успех у раду, а такође га замолио да премијеру Александру Вучићу пренесе честитке на изборној победи и избору за председника владе.

Он је оценио да је последњих година остварена додатна динамика у војној сарадњи две земље и изразио наду да ће темпо те сарадње бити очуван.

"Сигуран сам да ћемо у томе успети“, додао је Шојгу.

Гашић се захвалио на лепим жељама, али и истакао да је нову владу неочекивано сачекала огромна непогода.

Он се захвалио и Шојгуу лично, истакавши да је као дугогодишњи министар за ванредне ситуације сигурно допринео доброј уиграности руских спасилаца који су помагали Србији.

Гашић је, такође, изразио уверење да његова функција на месту министра одбране може само да убрза процесе који су започети са његовим претходником, а сада премијером Вучићем и у војној, и у војно-техничкој, и у медицинској сарадњи.

Извор: Танјуг

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти