Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

МИП Русије о заоштравању ситуације око Косова

Коментар Департмана за информисање и штампу Министарства иностраних послова Руске Федерације у вези са заоштравањем ситуације око Косова

 

22. новембра "влада" Косова, кршећи своје обавезе проистекле из Централно-европског споразума о слободној трговини, увела је таксе од 100 процената на робу из Србије и БиХ. Фактички се ради о томе да Приштина започиње трговински рат у складу са политиком етничког чишћења, с обзиром на то да српско становништво у покрајини зависи у великој мери од робе из централног дела Србије. Приметно је да Приштина не крије чињеницу да је то "освета за претходни пораз" када је Генерална скупштина Интерпола одбацила захтев да Косово уђе у ту организацију.

Ова провокација Приштине представља још један јасан знак неважеће "косовске државности". Десет земаља су већ повукле своју одлуку о признању независности.

Истичемо уздржан и одмерен одговор Београда на овај развој догађаја и жељу да се тензије смање.

ЕУ као посредник у дијалогу Београда и Приштине мора да утиче на косовске власти и постигне хитно укидање ове незаконите одлуке која води ка озбиљном погоршању ситуације на Балкану.

Извор: Званични сајт МИП Русије

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти