Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

МИП Русије у вези пружања хуманитарне помоћи Југо-Истоку Украјине

Изражавамо задовољство да је руска хуманитарна помоћ за Југо-Исток Украјине стигла на праву адресу. Уз то смо имали за циљ само да помогнемо мирним цивилима, којима је то потребно. Добијамо бројна обраћања становника Луганска са захвалношћу на таквом добром односу од стране Русије.

На свим етапама припреме и остваривања акције руски представници се налазили у тесној сарадњи са руководством и сарадницима Међународног комитета црвеног крста, детаљно су испуњавали њихове препоруке.

Међународни комитет црвеног крста је показао себи као одговорни партнер. У тренутној измењеној ситуацији Међународни комитет црвеног крста потврђује спремност да подржава и да шири своје присуство и делатност у Луганској области. Ради се наиме и о учешћу ове структуре у дистрибуирању помоћи за оне групе становништва, којима је то најпотребније у складу са високим стандардима хуманитарне делатности.

Позитивно оцењујемо овај став. Потврђујемо намеру да се настави сарадња са Међународним комитетом црвеног крста у напорима по пружању хуманитарне помоћи за становнике Југо-Истока Украјине. А она никако није постала мање потребна. Наша помоћ је као и пре тога тражена.

 

23. август 2014. године

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти