Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

НАРОД ЈЕ РЕКАО СВОЈЕ

Српски народ је у прослави седамдесете годишњице ослобођења Београда рекао своје.

Војна парада и друге свечаности поводом победе доказ су трајног определења које нико и никад не може да поремети. Значај и потврду пријатељства са основним савезником у Другом светском рату, јуначком Црвеном армијом, потврдио је доласком и председник Руске Федерације.

IMG_1377

Борачке организације две државе желе да унапреде односе.Тим поводом и у оквиру нашег јубилеја у Београд је допутовала делегација Сверуског савеза ветерана на челу са председником, генералом армије Михаилом Мојсејевим. Током пријатељског разговора са председником СУБНОР-а Србије, проф.др Миодрагом Зечевићем, потписан је дугогодишњи споразум о заједничком делавању на ширењу фронта антифашиста у интересу учвршћивања мира, разумевања и сарадње у свим деловима света, користећи и обострано учешће у чланству два најмоћнија респектабилна удружења, у ФМАК са седиштем у Паризу и ФИР који има централу у Берлину.

Сверуски савез ветерана и СУБНОР Србије сарађиваће и у области здравствене и социјалне заштите и заједнички ће учествовати у делатностима значајним за чланство.

У разговору је посебно било речи о повампирењу идеологија које су већ више пута довеле човечанство на руб пропасти, а прекрајачима истине и фалсификаторима историје поручено је да су се латили немогуће мисије за рачун империјалних кругова и освајача туђих енергетских ресурса у интересу нове геостратешке поделе света.

Генерал армије Мојсејев и проф.Зечевић и њихови сарадници су се заложили за мир, против ратних страдања, истичући да апел долази са свих страна планете, од милиона ветерана који боље од осталих знају колико је неопходно да се на време заустави вихор војевања. При том је неопходно да се и у школама на велика врата обнови настава патриотског образовања како младе генерације не би лутале и погрешно васпитаване на искривљеној слици прошлости у режији реваншиста.

Председник организације из Русије је нагласио: ”Ми не само што подржавамо СУБНОР Србије у благородној активности, већ и живимо исти живот са српским народом који никад није био на погрешној страни”.

У току сусрета је генерал армије, проф.др Михаило Мојсејев, уручио председнику СУБНОР-а Русије, проф. др Миодрагу Зечевићу, највише признање Сверуског савеза ветерана – Орден заслуга у ветеранском покрету.

IMG_1373

У конструктивном разговору учествовали су и Виктор Шикерин и Олег Калинин, чланови делегације из Русијије, а у име СУБНОР-а Србије и чланови Председништва Душан Чукић и Драгомир Вучићевић и члан Републичког одбора Милош Богићевић.

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти