Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Нижњи Новгород библиотеци у Новом Саду поклонио 900 књига

17. јула амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин је свечано уручио донацију руског града Нижњег Новгорода библиотечком фонду Градске библиотеке у Новом Саду, у виду више од 900 књига.

 

Свечаној церемонији је присутствоао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић

 

Донација је резултат акције у којој су житељи Нижњег Новгорода организовано сакупили 900 књижевних дела као поклон грађанима Новог Сада.

 

Први део поклоњених књига предат је Градској библиотеци пре месец дана током манифестације Фестивал Словенске писмености и културе коју је организовао Град Нови Сад, а захваљујући логистици амбасаде Руске федерације, данас су испоручене и преостале књиге.

 

"Веома ми је драго што је нови огранак Градске библиотеке у Новом Саду богатији за 900 књига на руском језику. Уверен сам да ће Новосађани показати заинтересованост за нове садржаје, а будући да се сарадња између наша два града обавља на бази реципроцитета, надам да ћемо бити у прилици да се одужимо тако да се и значајна дела српске књижевност нађу у библиотекама у Нижњем Новгороду", рекао је Вучевић.

 

Он је изразио задовољство сарадњом градова побратима посебно, како је рекао, у области културе, која је интензивирана у последњих годину дана.

 

Руски амбасадор Чепурин је, уручујући донацију, истакао да тај гест становника Нижњег Новгорода представља симбол сарадње и добрих односа између руског и српског народа, које, како је истакао, треба неговати и развијати у свим правцима.

 

Директор Градске библиотеке у Новом Саду Којић је, захваљујући на поклону, рекао да је Градска библиотека у својој 168 година дугој историји имала ретку прилику да угости тако уваженог госта као што је то данас случај, а Чепурин је на те речи узвратио обећањем да ће сваки пут када дође у Нови Сад посетити Градску библиотеку и изабрати по једну књигу за читање и то на српском језику.

 

Извор: ТАНЈУГ

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти