Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Отворена изложба "Архитектура Сочија - престоница ЗОИ 2014"

Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин отворио је вечерас у галерији Руског дома у Београду изложбу "Архитектура Сочија - престоница ЗОИ 2014." на којој је представљена архитектура Сочија, кроз културно наслеђе и ново рухо града.

Чепурин је истакао да је за потребе Олимпијаде у Сочију изграђен читав комплекс који ће допринети даљем развоју зимских спортова у Русији.

Русија се, према његовим речима, труди да уложи ресурсе и новац у развој зимских спортова, иако су зимски спортови прилично скупи.
"За спорт су, с једне стране, потребна средстава, а, са друге, лични пример", рекао је Чепурин, подсетивши да је руски председник Владимир Путин недавно учествовао у једном хокејашком мечу и да председник Белорусије Александар Лукашенко редовно игра хокеј.

Чепурин је изразио задовољство што ће Србија имати своје представнике у Сочију. 



Посетиоци изложбе моћи ће да виде резултати руских, али и српских архитеката и грађевинара током припреме 22. Зимских олимпијских игара које вхе бити одржане у Сочију од 7. до 23. фебруара.

Изложба је осмишљена као целина коју чине четири сегмента: архитектура Сочинске градске организације Савеза архитеката Русије 2008-2013, уметничка фотографија архитектура Сочија аутора Олега Комисарова, а биће представљени олимпијски објекти у Сочију, као и српски донатори у Сочију.

Према очекивањима организатора, изложба ће допринети продубљивању културне сарадње и додатно ојачати постојеће добре узајамне везе руских и српских стваралаца и привредника.

Изложба у организацији Удружења самосталних стваралаца Србије "Синтеза" и Руског дома у Београду, биће отворена до 4. фебруара, а улаз је слободан.

Извор: Танјуг

Категорије: Економија Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти