Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Патријарх Кирил: Николић доказао пријатељство са Русијом

Председник Србије Томислав Николић састао се данас са Патријархом московским и све Русије Кирилом који је рекао да је Николић одавно заслужио посебну награду која му је данас уручена, јер је „читавим животом и делом доказивао врлине православља и велико пријатељство и братство са Русијом”.

„Руси и Срби су и у прошлости и будућности нераскидиво повезани”, рекао је председник Николић и нагласио подршку улози Русије у борби против међународног тероризма и напорима да поново успостави добре односе са Европом, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

Након састанка Патријарх московски и све Русије Кирил на свечаној церемонији уручио је председнику Николићу посебну награду, Међународног фонда јединства православних народа, која носи име Његове Светости Патријарха московског и све Русије Алексеја II.

Председник Републике и партијарх Кирил разговарали су о стању хришћанства у Европи, мигрантској кризи, о сусрету Патријарха Кирила и папе Франциска у Хавани, пријатељству Русије и Србије.

Патријарх московски нагласио је да је изузетно срећан због сусрета са папом Франциском и да су братски поделили бригу о хришћанству.

Политика

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти