Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Položeni venci na spomenik Ščerbini u Mitrovici

 
Povodom 70 godina pobede nad fašizmom, na spomenik Ruskom konzulu Grigoriju Stepanoviču Ščerbinu su položili vence i odali počast šef Ruske kancelarije u Prištini i predstavnici lokalne samouprave.
 
9. maj 2015. godine

  

 
Foto Tv Most

Na danšnji dan, veliki u istoriji i Rusa i Srba, polaganjem venaca na spomenik Ščerbinu, Ruskom konzulu u Kosovskoj MItrovici, odaje se počast velikom prijatelju i pokazuju neraskidive veze naša dva naroda.

"Zahvaljujemo se Srpskom narodu i rukovodstvu što su prisustvovali parade velike pobede, velikom jubileju. To je veliki događaj i za Rusiju i za Srbiju koje su zajedno učestvovale u borbi protiv fašizma", rekao je šef Ruske kancelarije u Prištini, Andrej Lisovoj dodavši da je danas veoma važan dan jer imamo tradicionalno dobre odnose ne samo po pitanju politike, već kulturne, duhovne i religiozne veze koje predstavljaju srž našeg odnosa. 

"Ništa ne može da naruše novi prioriteti i izmenjena politika. Zato, smatramo da današnje polaganje venaca na spomenik Ščerbinu koji, iako je pogubljen 1903. godine od Turaka predstavlja doživotne veze I simbol je našeg prijateljstva.”, rekao je Lisovoj u Kosovskoj MItrovici.

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice, Goran Rakić poslao je pozdrave Ruskoj federaciji na današnji dan velike pobede nad fašizmom. 

"Ta borba se i dalje nastvalja sada je jedan novi vid političke borbe, ali se nadam da će I Rusija I Srbija pobediti u toj borbi. A mi smo položili vence našem junaku, kažem našem, jer ako je Ruski I naš je", rekao je Rakić.

Grigorij Stepanovič Ščerbin poginuo je u vreme napada Arbanasa na Kosovsku Mitrovicu 1903. Godine, od metka kaplara Turske vojske Ibrahima Halija.

Preuzeto sa http://tvmost.info

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти