Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Поповић, Чепурин: Посета Путина подстрек за даљу сарадњу

Поповић, Чепурин: Посета Путина подстрек за даљу сарадњу

 

Александар Чепурин и Небојша Поповић

© Фото : Министарство

 

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин оценили су да је најављена посета руског председника Владимира Путина Србији велики подстрек за даље унапређење политичке и економске сарадње двеју земаља.

Они су у разговору изразили уверење да ће ова посета допринети снажнијем повезивању технолошких компанија из Србије и Русије, као и значајнијем привлачењу руских инвестиција у Србију у области иновација и дигиталне економије, саопштено је данас из ресорног министарства.

Поповић је том приликом изразио захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци коју ова земља пружа Србији када је у питању Косово.

„Током последње посете Москви, састао сам се са високим званичницима Руске Федерације, који су ми пренели јасну поруку да Русија подржава свако решење за Косово које подржава српски народ и које је у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244“, истакао је Поповић.

Поповић се пре два дана у Москви састао са руским министром пољопривреде Дмитријем Патрушевом са којим је разговарао о повећању извоза српске хране и пољопривредних производа на тржиште Русије.

„Врата руског тржишта су потпуно отворена за храну и пољопривредне производе из Србије. Разговарао сам са колегом Патрушевом о начинима како да се финансијски подржи српски извоз у Русију. Уверен сам да ће тај извоз у будућности само да расте“, рекао је Поповић.

Он је додао да је руска страна заинтересована за иновациона и ИТ решења које Србија развија у области пољопривреде.

Извор: https://rs.sputniknews.com/politika/201810131117487912-putin-srbija-dolazak-popovic/

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти