Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Поповић и Косачов: Желимо најбоље односе с Русијом

Потпредседник Скупштине Србије и Демократске странке Србије Ненад Поповић састао се данас са чланом врховног савета сверуске владајуће партије Јединствена Русија Константином Косачовим с којим је разговарао о односима две државе, као и о будућој сарадњи те две политичке партије.

Како се наводи у саопштењу ДСС Поповић је током састанка поручио да је проглашење политичке неутралности гарант очувања бесцаринског споразума са Русијом "који Србија има једина на свету, а који представља нашу највећу шансу за повећање извоза, привлачење страних инвестиција и отварање нових радних места".

"Бесцарински споразум са Русијом је највећа конкурентска предност Србије у односу на све земље у Европи", нагласио је Поповић.

Косачов је истакао да ће Јединствена Русија у будућности наставити да буде поуздан партнер ДСС-у.

"Јединствена Русија ће наставити да пружа снажну подршку политици Демократске странке Србије у погледу очувања Косова и Метохије у саставу Србије, као и развоја најбоље економске сарадње Србије са земљама евроазијског економског савеза", рекао је Косачов.

Косачов, који је и шеф државне агенције за међународну друштвену сарадњу "Рошотрудничество", навео је да је Русија спремна да подржи све иницијативе које доприносе развоју руско-српских односа, не само када је реч о политици и економији, него и у култури, науци, образовању и духовности.

"Један од таквих пројеката, на којима заједнички раде ДСС и Јединствена Русија, је обнова Руског некропоља у Београду", објаснио је Косачов.

Извор: РТВ

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти