Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Посета Леонида Слуцког Србији

Вучић са званичником Руске думе: Идеја "Велике Албаније" опасна по стабилност

ИЗВОР:ТАНЈУГ

Председник Владе Србије Александар Вучић и председавајући Комитета Државне думе Руске Федерације за међународна питања Леонид Слуцки размотрили су ситуацију у региону Западног Балкана и изразили бригу због идеје тзв. "Велике Албаније", указавши на опасност коју она носи по регионалну стабилност.

Александар Вучић је нагласио опредељење Србије за политику која региону доноси мир и сарадњу, саопштила је Владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Састанак Слуцког и Вучића
Састанак Слуцког и Вучића

Вучић је такође истакао да Србија, с обзиром на остварени економски напредак, жели да унапреди економску сарадњу са Русијом и да се очекује да учешће српских министара на Санктпетербуршком форуму почетком јуна буде прилика за разговоре о конкретним облицима сарадње.

Током разговора о унапређењу политичке и економске сарадње две земље, Вучић је захвалио и на разумевању које Русија показује за ставове и политику Србије, не одступајући од принципијелног става да поштује територијални интегритет и не призна једнострано проглашену независност Косова.

Леонид Слуцки је оценио да односу две земље посебан допринос даје парламентарна сарадња и најавио јаче повезивање у тој области.

Најавио је званичну посету Србији председника Државне думе Руске Федерације Вјачеслава Володина за 5. јун, наводи се у саопштењу.

Преузето је са http://www.rts.rs

Односи Србије и Руске Федерације пријатељски и блиски

ИЗВОР:ТАНЈУГ

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић и председник Одбора за међународне послове Државне думе Федералне Скупштине Руске Федерације Леонид Слуцки оценили су да су односи Србије и Русије пријатељски, а да се блискост двеју земаља огледа кроз чврсте везе два народа.

Милићевић је посебно захвалио на принципијелној подршци РФ према статусу Косова и Метохије и међупарламентарној сарадњи на путу јачања билатералних односа.

Истакао је да, иако је један од приоритета Србије пуноправно чланство у ЕУ, наша земља неће подржати санкције ЕУ према Русији.

Говорећи о привредној сарадњи две земље, Милићевић је рекао да је Србија заинтересована за што веће присуство руских фирми и капитала на српском тржишту.

Слуцки је оценио да је потребно ујединити потенцијале у циљу јачања билатералне сарадње две земље.

Он је предложио заједничка заседања Одбора за спољне послове два парламента једном годишње, као начин размене ставова и јачања односа.

Такође је, како је саопштено, нагласио добру сарадњу коју руска делегација у Парламентарној скупштини Савета Европе има са делегацијом Народне скупштине.

Састанку Милићевића и Слуцког присуствовао је и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин, саопштено је из српског парламента. 

Преузето је са http://www.rts.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти