Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Посета председника Отвореног Акционарског Друштва «Руске Железнице» Владимира Јакуњина Републици Србији

Oбављена je посета Републици Србији председника Отвореног Акционарског Друштва «Руске железнице» Владимира Јакуњина.

Током посете је Владимир Јакуњин одржао радне састанке са заменицом председника владе, министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Зораном Михајловић и са генералним директором Акционарског Друштва «Железнице Србије» Мирославом Стојчићем, на којима су разматрана питања узајамног деловања у оквиру пројекта изградње и модернизације железничке инфраструктуре Србије, који реализује компанија «РЖД Интернешнл».

 

Резултат овог пројекта, који траје неколико година је повећање брзине кретања возова са садашњих 30-50км на сат до 120 км на сат, као и повећање интензитета и безбедности кретања.

За разгледање трасе и појединих деоница на којима се изводе радови је гостима послужила вожња на реалацији од Београда до Панчева дизел возом руске производње. Делегација је високо оценила квалитет радова који се изводе и ниво узајамне сарадње руских и српских грађевинара.

Радови на деоници Београд – Панчево су започели 25 марта 2014 године, а у овом тренутку је већ завршено 66% од укупног обима радова, укључујући изградњу вештачких објеката, радове на горњем строју колосека и радове на монтажи контактне мреже. Већ је постављено 8 800 метара колосека.

У оквиру социјалног блока посете је Владимир Јакуњин посетио градску кућу града Панчева, где се сусрео са ученицима локалних основних школа, победницима такмичења у познавању културе, историје и географије Русије, као и са родитељима деце победника и руководством града Панчева. 

Председник Отвореног Акционарског Друштва «Руске Железнице», по чијем позиву ће ова група деце за време летњег распуста посетити Санкт-Петербург, дао је деци корисне савете у вези предстојећег путовања и захвалио се директорима школа и администрацији града Панчева за пружену помоћ у организацији такмичења.

У градској кући је обављена церемонија потписивања Споразума о сарадњи  и пријатељству између основне школе «Васа Живковић» из Панчева и лицеја број 366 из Санкт-Петербурга.

Увече је В.И.Јакуњин присутствовао свечаној церемонији отварања изложбе фотографија под називом «Воз Велике Победе», посвећене 70-ој годишњици Победе над фашизмом. Изложба је отворена у Руском Дому у Београду. Манифестацију су такође својим присутством увеличали: Председница Савета Федерације Федералне Скупштине РФ В.И.Матвиенко, Његова Екселенција, Амбасадор РФ у Републици Србији А.В.Чепурин, највише руководство Акционарског друштва «Железнице Србије» и други почасни гости.

На изложби се презентују архивске фотографије из колекције «Руских железница» и «Железница Србије», које говоре о подвизима, самопрегорном раду у ратно доба и о доприносу железничара двеју земаља приближавању Победе у Другом светском рату.

"РЖД-Интернешнл"

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти