Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Потписани међудржавни споразуми између Србије и Русије

Београд, 16. октобар 2014. године – Представници влада Републике Србије и Руске Федерације потписали су данас у Београду седам међудржавних споразума, меморандума и протокола о сарадњи у више различитих области.
Споразуми су потписани у присуству председника Руске Федерације Владимира Путина, председника Републике Србије Томислава Николића и председника Владе Републике Србије Александра Вучића.

Министар одбране у Влади Србије Братислав Гашић и директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Руске Федерације Александар Васиљевич Фомин потписали су Споразум о војно-техничкој сарадњи.

Директор Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података Републике Србије Горан Матић и директор Федералне службе за безбедност Русије Сергеј Беседа потписали су Споразум о узајамној заштити тајних података.

Министар унутрашњих послова у Влади Србије Небојша Стефановић и директор Федералне имиграционе службе Константин Ромодановски потписали су Споразум о реадмисији и Протокол о његовом спровођењу.

Директор Управе царина Министарства финансија Владе Србије Милош Томић и руководилац Федералне царинске службе Русије Андреј Бељанинов потписали су Протокол између Управе царина Србије и Федералне царинске службе Русије о размени података о царинској вредности робе која се креће између две земље.

Министар рударства и енергетике у Влади Србије Александар Антић и генерални директор Руске енергетске агенције Министарства енергетике Русије Анатолиј Тихонов потписали су Меморандум о разумевању у области енергетске ефикасности, уштеде енергије и обновљивих извора енергије.

Директор Дирекције за инфраструктуру "Железница Србије" Горан Максић и генерални директор "РЖД интернешенел" Сергеј Павлов потписали су Уговор о реконструкцији три деонице трансевропског железничког коридора 10.

Директор Дирекције за организацију превоза "Железница Србије" Негослав Теофиловић и генерални директор "РЖД интернешенел" Сергеј Павлов потписали су Уговор о испоруци 27 дизел моторних возила за приградски саобраћај.
Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти