Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Предавање Амбасадора Русије на Алфа БК Универзитету

РУСКИ АМБАСАДОР ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ НА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТУ „МЕЂУНАРОДНИ ОДНОСИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У БУДУЋНОСТИ“

29 нов 2016

На Алфа БК Универзитету одржава се предавање „Међународни односи Републике Србије и Руске Федерације у будућности.

О односима две пријатељске земље говори његова екселенција Александар Васиљевич Чепурин, амбасадор Руске Федерације у Србији.

Претходно је ректор Алфа БК Универзитета проф. др Славко Вукша уручио почасни докторат Њ. Е. Чепурину Александру Васиљевичу, амбасадору Русије у Србији.

Амбасадор се захвалио челницима Универзитета и народном посланику Драгомиру Ј. Карићу за ово одликовање и истакао да је пријатељство између Србије и Русије традиционално јако.

Студенти Алфа БК Универзитета су и више него заинтересовани за предавање амбасадора, активно учествују и постављају питања.

Чепурин: Москва жели да Србија буде јака и снажна

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин изјавио је да Москва жели да Србија буде јака и снажна, а не да зависи од других фактора ван ње и нагласио да Русија никада није имала ништа против да се Србија прикључи ЕУ.
 
Александар Чепурин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ЧепуринФото: ТАНЈУГ

"Русија је увек спремна да разговара, али равноправно, не по моделу газде и слуге јер то неће донети ништа добро", рекао је Чепурин на "Алфа - БК Универзитету", гдје му је уручен почасни докторат и гдје је одржао предавање "Међународни односи Србије и Русије у будућности".

Чепурин је потврдио да ће министар спољних послова Русије Сергеј Лавров посјетити Србију 12. децембра, када су предвиђени разговори са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем, премијером Александром Вучићем и предсједником Србије Томиславом Николићем, преносе београдски медији.

Руски амбасадор је нагласио да је Лавров тренутно у средишту свјетске политике и оцијенио да ће ти састанци бити конструктивни и корисни.

Чепурин је најавио да је другог дана посјете Лаврова Београду предвиђен састанак Савјета министара за црноморску сарадњу у којем учествује 15 земаља које су, како је је оцијенио, важне за Србију.

У осврту на побједу Доналда Трампа на предсједничким изборима у САД Чепурин је истакао да Русија још мора сачекати да види какву ће он политику водити, али да Трамп свакако види постојећу стварност и схвата да свијет више није исти као прије 15 или 20 година.

Он је оцијенио да "Трамп шаље добру поруку када каже да жели добре односе са Русијом и руским предсједником Владимиром Путином".


Преузето је са www.rtrs.tv

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти