Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Председник Николић је одликовао руске држављане

Председник Србиjе Tомислав Николић одликовао jе данас, поводом Дана државности, више домаћих и страних личности и институциjа, а међу одликованима су и начелник Генералштаба Воjске Србиjе, генерал Љубиша Диковић и амерички научник Ноам Чомски.

У свом обраћању присутнима, међу коjима jе био и министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић, Николић jе рекао да само смели људи воде човечанству напретку, као и да се на успех неретко гледа очима зависти, оспоравања, жељом да се све изузетности приклоне просечности.

Према његовим речима, иза сваког успеха постоjи огроман рад, а како jе казао, Дан државности jе прилика да, награђуjући одважне и успешне, подстакне вест и поруку свима да ће успех бити примећен и вреднован.
"Нећу да штедим ни на похвали, ни на одличjима коjи не штеде на себи. Радуjем се да их, из године у годину буде све више, jер броj признања jе порука да смо као друштво у заjедници народа све успешниjи", нагласио jе Николић.

Прeдсeдник Србиje Тoмислaв Никoлић oдликoвao je дaнaс, пoвoдoм Дaнa држaвнoсти, вишe дoмaћих и стрaних личнoсти и институциja, a мeђу oдликoвaнимa су и нaчeлник Гeнeрaлштaбa Вojскe Србиje, гeнeрaл Лjубишa Дикoвић и aмeрички нaучник Нoaм Чoмски.У свoм oбрaћaњу присутнимa, мeђу кojимa je биo и министaр унутрaшњих пoслoвa Нeбojшa Стeфaнoвић, Никoлић je рeкao дa сaмo смeли људи вoдe чoвeчaнствo нaпрeтку, кao и дa сe нa успeх нeрeткo глeдa oчимa зaвисти, oспoрaвaњa, жeљoм дa сe свe изузeтнoсти приклoнe прoсeчнoсти. Фoтo ТАНЈУГ/ Дрaгaн Стaнкoвић

 

Oн се осврнуо и на критике, рекавши да се "сваке године jаве недостоjни тобож критикуjући га, изражаваjући сумњу да ли су одликовани достоjни".

"Све док зависи од мене укажите на оног одликованог коjи ниjе заслужио да га Србиjа макар на оваj начин награди. У нади да ће ме разумети честитам лауреатима на одличjима, а грађанима Србиjе Сретење и Дан државности", казао jе Николић у говору.

Kонстантин Kосачов и Валериj Рjазанскиj из Русиjе jе одликован златном медаљом за заслуге, за изузетне заслуге у културним делатностима и посебно за допринос обнови Руског некропоља.

Николаj Петрович Бурљаjев, драмски уметник из Русиjе, одликован jе сребрном медаљом за заслуге, за изузетне заслуге у jавним и културним делатностима.

Преузето са www.tanjug.rs

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти