Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Путин 16. октобра у Србији

Премијер Србије Александар Вучић добио је званичну потврду руског амбасадора Александра Чепурина да ће председник Русије Владимир Путин доћи у Србију 16. октобра, на обележавање 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату.

Aleksandar Vucic i Aleksandar Cepurin.jpg

Вучић је на конференцији за новинаре после састанка са амбасадором Чепурином рекао да је са руским дипломатом делимично разговарано о програму посете председника Путина.

Путина ће у Београду, осим са премијером, разговарати и са председником Томиславом Николићем, а биће приређен и заједнички ручак са представницима руске и српске делегације. 

"Председник Путин ће присуствовати и војној паради, онаквој какву нисмо имали више од 40 година јер мислим да датум и повод то заслужују", рекао је премијер и додао да је борба против фашизма нешто чиме се грађани Србије поносе.

Вучић је рекао да ће током посете председника Руске Федерације бити речи и о будућности односа двеју држава.

"Разговараћемо о томе да ми данас имамо пријатељске односе са Руском федерацијом, желимо и сматрамо да ти односи могу бити још бољи, још успешнији и потпуно сам уверен да много тога заједничког можемо да направимо у будућности у интересу Србије и Руске федерације", рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Амбасадор Чепурин напоменуо је да је реч о радној посети руског председника, које 

"Током посете су предвиђени састанци и преговори са председником Србије Томиславом Николићем и председником Владе Србије Александром Вучићем. Предвиђено је учешће у свечаности, као и разматрање кључног питања руско-српских односа", истакао је Чепурин.

Чепурин је подсетио на пријатељство две земље која је утемељено на широком консензусу народа, на традицији, менталитету, вери и додао да политичко разумевање треба да омогући и привредни развој.

 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти