Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Разговор Амбасадора с Р.Љајићем

Љајић и Чепурин о унапређењу економских односа Србије и Русије

Потпредседник Владе Расим Љајић изразио је задовољство чињеницом да је робна размена између две земље у првих пет мет месеци повећана за 16 одсто у односу на исти период прошле године, као и да у Русију извози чак 815 српских компанија, што је највећи број до сада.

Љајић је додао постоји потенцијал за даље унапређење економске сарадње и да је због тога потребно да се већ у септембру наставе преговори о закључењу споразума о слободној трговини између Србије и земаља Евроазијске уније.

Разговарало се и о могућностима за стварање заједничких предузећа у области пољопривреде, која би производила у Србији, а потом извозила на руско и тржишта трећих земаља.

Амбасадор Александар Чепурин предложио је да током јесени на неком од бројних пољопривредних сајмова у Русији буде организован састанак добављача из наше земље са великим руским дистрибутивним ланцима, како би био повећан број производа из Србије на тржиштима Москве и других великих градова.

Чепурин је истакао и да руски туристи све чешће долазе у Србију и да их је у првих пет месеци 17 одсто више него у истом периоду 2016. године. Он је изразио наду да ће тај број бити повећан увођењем авионске линије Ниш – Калуга у септембру ове године.

Преузето је са http://mtt.gov.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти