Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Разговор Амбасадора са З.Михајловић

Обнова железнице показатељ одличне сарадње са Русијом

Београд, 7. јул 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином о сарадњи на модернизацији железнице и проширивању економске сарадње двеју земаља.

 


Михајловић је том приликом истакла да је сарадња Министарства и “Руских железница” на обнови и модернизацији пруга у Србији, које се изводе по свим европским стандардима, један од најбољих примера тога како сарађују две пријатељске земље.

Према њеним речима, железнички Коридор 10 је за Србију од великог значаја, а, након успешно завршене реконструкције три северне и три јужне деонице овог коридора, потребно је наставити рад на модернизацији преосталих деоница.

Она је изразила очекивање да ће прва фаза реконструкције пруге Ресник–Ваљево бити завршена у року, односно средином јула, а ускоро треба да почну и радови на модернизацији пруге Стара Пазова–Нови Сад, која се реализује из руског кредита, као једна од три деонице пруге Београд–Будимпешта.

Саговорници су истакли да се очекује потписивање меморандума између Србије и "Руских железница" о развоју стратешког партнерства, као и да председник те руске компаније Олег Белозјоров дође у посету нашој земљи.

На састанку је било речи и о интересовању руских компанија за изградњу индустријског парка у Србији, у којем би пословала предузећа различитих профила, укључујући енергетику и транспорт. 

Чепурин је, честитајући Михајловић нови мандат на месту потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, рекао да је то велика част и да је најважнији задатак високих представника државе да раде на поспешивању економског раста и развоја.

Он је поручио да Русија може да помогне Србији и у плановима за убрзани развој у области дигитализације, која може да допринесе повећању ефикасности привреде.
 
Преузето је са http://www.srbija.gov.rs
Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти