Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Русија ће анализирати одлуке НАТО самита

Москва ће анализирати одлуке НАТО самита, укључујући и Акт РФ-НАТО, речено је данас у МСП РФ.

Међутим, резултати самита у Велсу показују да НАТО у тежњи ка доминацији у војној сфери жртвује напорима за борбу са реалним претњама – тероризмом, ширењем оружја за масовно уништење, трговином дрогом, борбом са пиратима, природним и технолошким катастрофама, речено је у министарству.

Осим тога, у МСП РФ је речено да изјаве НАТО о Украјини говоре о подршци неофашистичким и екстремним снагама, укључујући „Десни сектор“.

НАТО је искористио украјинску кризу како би повећао своје присуство код на руској граници, изјавио је представник РФ у НАТО Александар Грушко.

Према његовим речима, данас се већ „предузимају мере за обезбеђење сталног присуства натовских снага у водама Балтичког и Црног мора“. Грушко је истакао да се „одрешени контигент по систему ротације налази у Литванији, Латвији, Естонији и Пољској“.

Дотичући се украјинске кризе, Грушко је рекао да је НАТО на свим својим етапама био деструктиван. А, војне вежбе Алијансе на територији Украјине су провокација, јер дају сигнал Кијеву да се ситуација на југоистоку земље може решити војним путем.

Извор: http://serbian.ruvr.ru

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти