Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Русија упутила у Србију авион са више од 70 спасилаца

Одлуком владе Русије на молбу руководства Србије због поплава руско Министарство за ванредне ситуације и цивилну заштиту упутило је спасиоце ради пружања помоћи српском народу.

"Авион Ил-76 Министарства полетео је са аеродрома Раменское. У њему је више од 70 најбоље припремљених спасилаца", наведено је у саопштењу.

Министарство је упутило спасиоце аеромобилног одреда "Центроспас" и Центра за извођење нарочито ризичних операција "Лидер".

У авиону је, како се наводи, високотехнолошка спасилачка опрема, укључујући ронилачку и специјалну опрему, као и моторни чамци.

Руски одред опремљен је свим што је неопходно за потрагу и спасавање у зони поплава и спреман је да делује аутономно дуже од 15 дана.

Непосредно у Србији, наводи Министарство, ангажовани су специјалисти Руско-српског хуманитарног центра, чији је један од задатака отклањање последица природних непогода на територији Србије и других земаља балканског региона, а већ су ангажовани мобилни агрегати и пумпе.

Руска агенција Интерфакс јавила је, позивајући се на неименованог саговорника из тог министарства да ће у Србију бити упућена два авиона "Ил-76", са аеродрома Раменское на аеродром у Нишу.

Извор: Танјуг

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти