Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Руски војни авион пао у Црно море, погинуло 93 путника и чланова посаде

11.25 - Премијер Александар Вучић посетио је амабасадора Чепурина како би лично изразио саучешће породицама жртава страдалих у паду војног авиона и руском народу. 

Потрага за авионом Tu-154 (Youtube: RT)

11.00 - Нико од 93 путника није преживео пад руског авиона. 

10.30 - Авионом је управљао искусни пилот који је имао више од три хиљаде сати летења, наводи руско Министарство одбране, преноси Тас. 

09.50 - Руско Министарство одбране објавило је листу путника авиона. 

09.15 - У потрагу укључена четири брода, пет хеликоптера, беспилотне летелице, преносе Риа новости. 

Остаци авиона нађени на 1,5 километара од обале Сочија
Остаци авиона нађени на 1,5 километара од обале Сочија

08.50 - Руски министар одбране Сергеј Шојгу на сталној телефонској вези са председником Владимиром Путином.

 

Брифинг званичног представника Министарства одбране Русије

 

08.25 - Пронађено тело једне од жртава, као и документи новинара руског "Канала 1".

Спасилачке екипе лоцирале су остатке летелице на око 1,5 километара од обале, на дубини од 50 до 70 метара, јављају руске агенције. Авион је нестао са радара у пет сати и 40 минута по московском времену, недуго после полетања из Сочија.

Извор руске агенције ТАС је навео да су до сада пронађена четири тела. Претходно је јављено да су поред тела једне од жртава пронађени и документи новинара руског "Канала 1".  

Већину путника, чинили су музичари руског војног хора "Александров" њих 64, који су кренули у руску базу Хмејмим, где је требало да учествују у прослави Нове године.

Руски војни хор
Руски војни хор "Александров"

Ансамбл "Александров" гостовао и у Београду

Ансамбл Руске Армије "Александров" наступио је више пута у Београду, а последњи пут прошле године у Дому синдиката, поводом 70. годишњице победе над фашизмом. Том музичком догађају присуствоао је политички и војни врх Србије.

Један од највећих уметничких ансамбала Руске Федерације у свом саставуТом музичком догађају присуствоао је политички и војни врх Србије има 180 чланова, који су уметничким ангажманом допринели неговању руске и светске културне баштине.

Ансамбл Руске армије "Александров" познат је широм света по професионалним наступима.

Репертоар ансамбла је веома разноврстан и обухвата песме руских композитора, народне песме и игре, војничке песме, дела духовне музике, класична дела и најлепше нумере светске поп музике.

Хор се сматра једним од најбољих мушких хорова у Русији.

У авиону је било осам чланова посаде, а осим музичара војног хора остали путници су били војници који су служили као пратиоци и девет новинара. 

Руски војни телевизијски канал Звезда је саопштио да је међу новинарима било троје њихових колега, а ту је било и троје чланова екипе "Канала 1".

РИА новости наводе да је авион пао због техничког проблема.

Војни истражитељи Истражног комитета Русије отворили су кривичну истрагу, рекла је портпаролка тог комитета Светлана Петренко.

Она је навела да је кривична истрага отворена због "кршења правила летачке безбедности или припрема за њих". Наведено је да су истражитељи запленили документа и испитују особе које су припремале авион за лет.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да је председник Русије Владимир Путин добио информације о рушењу авиона и прима нове које стижу.

"Прерано је било шта речи, председник чека да слика буде потпуна", рекао је Песков који је додао да није познато да ли је у летелици била и извршна директорка хуманитарног фонда "Поштена помоћ" Јелисавета Глинка.

Авион руског Министарства одбране пао у Црно море
Авион руског Министарства одбране пао у Црно море
 
 
Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти