Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састали се Амбасадор Русије и Председник Србије

Европски пут Србије не сме и не може да поремети односе са Русијом

 
Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин и председник Србије Александар Вучић на пријему поводом Дана Русије

© Sputnik/ Александар Милачић

Србија је на европском путу, али то не сме, неће и не може да поремети веома добре односе са Русијом, изјавио је председник Републике Александар Вучић у разговору са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин разговарали су о конкретним пројектима сарадње двеју земаља, са нагласком да су Србија и Русија спремне да одржавају континуирани политички дијалог који доприноси развоју целокупних односа на обострану добит.

Саговорници су констатовали да добре политичке односе треба претворити у боље економске везе, с обзиром на то да постоје велике могућности у различитим областима привреде.

Изражено је заједничко мишљење да економску сарадњу треба ојачати у области пољопривреде, аутомобилске и наменске индустрије, као и у области информационих технологија.

Договорено је да се копредседници Мешовитог комитета за сарадњу састану у септембру у Москви, а састанак Комитета биће у Београду биће одржан у новембру.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су се сагласили да односе двеју земаља карактерише стратешка дубина која се не може лако покварити.

„Србија је на европском путу, али то не сме, неће и не може да поремети веома добре односе са Русијом. Србија неће мењати тако јасну и принципијелну спољну политику, која сведочи о Србији као независној и сувереној држави, која се руководи својим интересима и поштује дуго година грађене пријатељске односе“, рекао је председник Вучић.

Председник је нагласио да је управо такав став донео земљи већи углед и поштовање у свету, саопштила је Прес-служба Председника.

Преузето је са https://rs.sputniknews.com

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти