Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак А.Чепурина и Н.Поповића

Јака сарадња Србије и Русије на спровођењу споразума

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић разговарао је са амбасадором Русије у Београду Александром Чепурином, и том приликом поручио да Србија интензивно ради на спровођењу споразума у области иновација и дигиталне економије, потписаних током сусрета председника Србије и Русије Александра Вучића Владимира Путина у Београду.

„Мој кабинет спровео је низ мера и припремио закон чије ће усвајање донети нови подстицај развоју сарадње Србије и Русије у области иновација и дигиталне економије, али и развоју међународне сарадње у овој области у целини. Тиме ћемо убрзати реализацију онога што је договорено током састанка председника Вучића и председника Путина у Београду“, рекао је министар Поповић.

Он је оценио да економска сарадња Србије и Русија има тренд раста, али да постоји огроман потенцијал и простор за њено даље унапређење.

„Желимо да развијамо наше економске односе са Русијом на системски и стратешки начин и за то су нам потребни нови механизми како би конкретну корист од сарадње са Русијом осетили сви грађани Србије“, рекао је Поповић.

Амбасадор Чепурин је изразио задовољство због спремности српске стране да максималним интензитетом приступи спровођењу међудржавних споразума потписаних у Београду током посете председника Путина.

Чепурин је истакао да је Русија посвећена унапређењу економске сарадње са Србијом и да је спремна да максимално отвори своје тржиште за српске производе.

Министар Поповић је изразио захвалност Русији за принципијелну подршку у очувању територијалног интегритета Србије по питању Косова.

Он се захвалио и на томе што је Савет Федерације Русије пре два дана усвојио документ којим се осуђује НАТО агресија на нашу земљу 1999. године.

Извор: Спутњик

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти